Már a hosszú hétvégétől sűrűbben járnak a balatoni kompok. A Balatoni Hajózási Zrt. újragondolta a 2018-as komp menetrendet, és már a március 15-i hosszú hétvégétől sűrűbben és tovább járnak majd változatlan díjakkal. A Társaság 40 percenkénti járatindítást tervez, este pedig meghosszabbított üzemelési időben indulnak.

2018. március 14 és április 26. között Szántódrévből 6.40 és 18.40 között, Tihanyrévből 7.00 és 19.00 között 40 percenként indulnak útnak a kompok.

A díjszabás nem változott. A tavalyi évben érvényes árakon utazhatunk. A rendszeresen komppal utazóknak érdemes továbbra is kiváltani a BAHART tavaly bevezetett kedvezménykártyáját, ugyanis akár 20%-kal olcsóbban vehetjük igénybe a komp szolgáltatást. A kártyát máshol is igénybe vehetjük: a menetrendi, séta-, tematikus programhajókra, gyorshajókra egyaránt érvényes.

Hivatalosan a balatoni hajózási szezon húsvétkor indul, de a BAHART bízik abban, hogy az első hosszú hétvégén sokan látogatnak majd a Balatonra, ezért Siófokon és Balatonfüreden már március 15-18. között elindulnak az ünnepi sétahajók.