Tihany az elmúlt években sok hazai és külföldi elismerést gyűjtött össze szépségéért, az ápolt környezetért, a fenntartható fejlesztésekért.  Most egy kanadai székhelyű nemzetközi környezeti, virágosítási verseny döntőse lett a kistelepülések kategóriájában. Így az írországi Birdhill, a kanadai Fogo-sziget, az olasz Pomaretto és az angol virágosítási versenyt többször megnyerő walesi Usk lesznek az ellenfelei. 

Birdhill, Írország
Usk, Wales

Kanadából üzentek a szervezők a tihanyi vállalkozóknak, lakosoknak, hogy tegyék rendben portáikat, mert június 21-én érkezik a nemzetközi zsűri. A kanadai Berta Briggs és az amerikai Karin Rindal Tihanyban értékelték az önkormányzat és összességében a tihanyi közösség teljesítményét tisztaság, környezetvédelmi tevékenység, örökségvédelem, parkosítás, virágosítás, tájképvédelem területén.

Fogo-sziget, Kanada
Pomaretto, Olaszország

A bíráknak bemutatták az apátság új beruházását, a majorságot, de megnézték a kilátót és a Belső-tó partját is. A zsűri meglátogatta a Limnológiai Intézetet, majd a falu központjában tett egy sétát, majd megtekintették az apátságot, a Borsos Miklós teret és a Mádl Ferenc teret is. 

Tihany

Hamarosan kiderül, hogy a zsűri milyen összbenyomást alkotott a számunkra egyik legszebb településről. A verseny eredményét szeptember 26-29. között hirdetik ki.