Jó hírünk van így év végére a túrázóknak, ugyanis a Magyar Természetjáró Szövetség egynémet Outdooractive app alapján elkészítette

a Természetjáró nevű alkalmazást.

Az applikáció csomó lehetőséget ajánl gyalogtúrázóknak, tájfutóknak, kerékpárosoknak, vízitúrázóknak egyaránt. A túralehetőségek szűrhetők távolság és nehézség alapján is.

Az alkalmazást egyéb funkciókkal is ellátták, így akad benne csúcskereső, magasságmérő, dőlésszögmérő, sebességmérő, QR-kód olvasó és iránytű is.  

Nem kell azon izgulnunk, hogy mi lesz, ha megszűnik a netkapcsolat, ugyanis letölthető térképekkel könnyedén megtaláljuk a helyes utat. Az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra külön menüpontban érhetőek el hivatalos nyomvonallal, szakaszolással, pecsételőhelyekkel, látnivalókkal és szállásokkal.

 

A felhasználók maguk is létrehozhatnak saját kipróbált útvonalakat, és azokat megoszthatják más túratársaikkal. Mindemellett képeket tölthetnek fel, értékelhetik a szálláshelyeket és a látnivalókat. Még a kisvasutak ismertetőit is felöleli.

Baj esetén pedig az applikáción belül telefonos segélyhívásra van lehetőségünk, illetve az időszakos turistaút-lezárásokat is láthatjuk, de a közelben található MOL-benzinkutakról ugyancsak kapunk információt.

Az alkalmazás legnagyobb örömünkre ingyenesen letölthető iOS-re és Androidra is.

Forrás: travelo.hu