Eljött a bringa szezon, de te csak kapkodod a fejed, mert fogalmad sincs, hogy mi alapján válassz számodra megfelelő kerékpárt? Íme néhány hasznos tipp, hogy biztosra menj.

Mire akarod használni az új biciklit?

Ha tudod, hol és hogyan akarod használni, meg is van a bringád alapkategóriája. Ha nem az a célod, hogy száguldozz vagy meredek hegyoldalakon ugrálj, akkor egy mountain bike-ra, trekking cross-ra vagy cyclocross-ra van szükséged. Az ún. downhill bringákat extrém terepre tervezték. Csak magas szenzoros élménykeresőknek ajánljuk!

Országúti viszonyok közé érdemes könnyű és gyors biciklit választani. A vékony kerekek és magas felépítés lehetővé teszi, hogy kényelmesen kilométerek ezreit pakold bele. Ha kizárólag városban szeretnéd használni, akkor érdemes a városi bringát választani, mivel ezen egyenes háttal, leérő lábakkal tudsz biciklizni. Ma egyre inkább elterjedtek, szinte már divatot teremtettek.

A kerék-kérdés

Gyárilag sokat spórolnak a gumin, így érdemes hamar lecserélni. Használattól függően erősen bordázott vagy vékony, tükörsima gumit választhatsz. A bordázott külső nagyobb tapadást biztosít, így csúszósabb, zötyögős utakon ajánlott. Városi közlekedéshez keskenyebb gumi is megteszi. Országúthoz sima, alig bordázott gumi lesz a megfelelő, mivel ezzel javíthatsz a gyorsaságon.

Teleszkópos vagy nem teleszkópos?

A teleszkóp levesz a zötykölődésből, ezért kényelmesebb közlekedést tesz lehetővé. Hátránya, hogy lelassíthat, főleg hegynek felfelé. Terepen kiváló, városban azonban felesleges.

A méret a lényeg?

Mielőtt megvennéd a bringát, azért próbáld ki, ugyanis nem mindegy, hogy mekkora vázat és felépítményt választasz. Például, ha túl nagy a váz, akkor inoghatsz, ha túl kicsi, akkor nem tudod kinyújtani a lábadat. Legyen állítható a nyereg és a kormány is!

A váz is gáz?

Igen. Nem feledkezhetünk meg a vázról sem. A legolcsóbb és legkevésbé strapabíró váz a szénacél váz. Könnyen deformálódik és rozsdásodik. Az alumínium ennél jobban veszi az akadályokat, manapság ez a legelterjedtebb. Naponta azonban be kell vallanunk, nem cipelnénk fel a harmadikra. A titán vázak ugyancsak könnyűek, de ezzel együtt nagyon erősek. Ritka és nagyon drága kategória. A legideálisabb és sajnos a legdrágább a szénszálas váz. Nem rozsdásodik, ellenben pillekönnyű, tehát könnyen törik.

A váltók

Végül, a váltókról is essen szó. A külső váltók előnye, hogy szerkezetük egyszerű, ezért olcsó javítani, továbbá nagyon széles az áttételi tartományuk. A környezeti viszonytagságokkal szemben azonban védtelenek. Érdemes gyakran tisztítani és olajozni. Az agyváltóknál a váltás álló, előre- és hátrafelé pedálozás mellett is megvalósítható. Pontosabb és halkabb a külső váltóknál. Előnye továbbá, hogy karbantartást nem igényel. Hátránya a drágasága, valamint nehezebbek és kevesebb sebességfokozattal működnek. Inkább napi, városi használatra javasoljuk.

Reméljük hasznos tanácsokkal láttunk el, hogy ki tudd választani a megfelelő járgányt. A Balaton körül számos kerékpárút fut, ahol rögtön ki is próbálhatod a szerencsés kiválasztottat.

1 hozzászólás