Varázslat, illúzió, kártyatrükkök. Ki ne lett volna odáig tőlük gyerekkorában vagy akár még ma is? A Szemfényvesztők sorozat ötletét valószínűleg az ugyanezen cím alatt futó filmek ihlették.  

Főhősünk, Cameron Black a világ leghíresebb illuzionistája. Jobbnál jobb produkciókkal, lélegzetvisszafojtós jelenetekkel ámítja közönségét, de egy nap legnagyobb titka lelepleződik. Ezzel karrierjétől és fényűző életétől is elbúcsúzhat. Ikertestvére börtönbe kerül gondatlan emberölés vádjával, és Cameron onnantól annak szenteli életét, hogy kiderítse ki keverte bajba családját. Karrierje pedig egy egészen más irányt vesz. 

Egy nap azt látja a híradóban, hogy felrobbant az FBI egyik repülőgépe, a fedélzetén egy értékes fogollyal. Rögtön tudja, hogy csak illúzió volt az egész. A gép nem is robbant fel, és a fogoly valójában megszökött. Meg van győződve róla, hogy ugyanaz az illuzionista felelős a szökésért, aki miatt a testvére rács mögött ül.

Mi másra használhatná mindezek után értékes képességeit, mint felajánlja segítségét az FBI-nak, hogy cserébe segítsenek kézre keríteni azt, aki miatt testvére ártatlanul bűnhődik. Az FBI azonban cseppet sem nézi jó szemmel, hogy a bűntényeket holmi bűvésztrükkökkel oldják meg. Cameron és csapata azonban egyre jobban bizonyítja rátermettségét. 

Kicsit Mentalista, kicsit Castle. Szövetségi tanácsadó. Egyre felkapottabb ez a jelenség a hollywood-i forgatókönyvírók körében, de úgy tűnik valamit jól csinálnak, mert a nézők nagyon is kapnak rajta. Cameron szerepében mintha csak a fiatal Mentalistát, Patrick Jane-t látnánk. Úgy tűnik, az alkotók a szereplőválasztással is biztosra akartak menni a csavaros bűntények és fő cselekményszál mellett. 

Aki kíváncsi arra, hogy kedvenc trükkjei mögött mi is az igazság, feltétlenül nézzen bele a sorozatba, aki azonban szeretné megőrizni gyermeki naivságát e téren, inkább más story-t válasszon.