A magyar tenger azaz a Balaton még mindig vonzó nyaralási célpont. A nyaralók nagy százaléka (82%) pedig az Index felmérése szerint hajlandó többet fizetni egy étkezésért, mint otthonában. A nyaralás során inkább felkeresik a vendéglátóegységeket a konyhai robotolás helyett.

Korábban gyakran hangoztatták, hogy a magyarnak mindegy mit eszik, csak olcsó legyen. Ez a kép kezd átalakulni. Szívesen vacsoráznánk egészségesen és szép környezetben, mégis sokan megmaradnak a szokásos strandkajáknál. A magyar A felmérés szerint a megkérdezettek 46%-a keresi a színvonalasabb helyeket, és úgy tűnik, hogy a harmincas korosztály mutat nagyobb fogékonyságot a különlegességekre.     A rendszeresen a tónál nyaralók fele látja úgy, hogy az elmúlt öt évben javult a vendéglátás színvonala, és igenis hajlandóak vagyunk többet fizetni azért, hogy cserébe jót ehessünk.    A nyaralók kb. 30%-a az egészséges ételeket is keresné a büfékben a klasszikus lángos-hekk páros helyett. Fontos volna az alapanyagok minősége is, de sajnos ezen a fronton egyelőre túl sok jót nem tudunk elmondani. A büfé környezete sem mellékes, a kellemes közeg kedves személyzettel kb. a válaszadók 20%-ának alapvető fontosságú.

A klasszikus büfés ételfelhozatal mellett a vendégek igényelnék a halat, balatoni halat azonban nem lehet találni (halászati tilalom). Továbbra is nagy a rajongótábora a főképp Argentínából érkező hekknek.

A felmérésből az derül ki, hogy a legtöbben újítanának a büfék kínálatán, szívesen fogyasztanának salátákat, egytálételeket. A többi étel, mint a jó öreg palacsinta, sült krumpli, lángos népszerűsége viszonylag stabil.

1 hozzászólás