Írtunk már nektek a Millacsintáról, és mindenhol egyre elképesztőbb nevű ételek készülnek. Szerencsére a klasszikus és klisés strandételek mellett egyre több igényes, innovatív ötlet születik. A strandolók oldaláról is egyre nagyobb az igény a minőségi ételek iránt.

Szikra Gabi a dobogó legtetejére álmodta magát a gofrisütőben kisütött tócsnijával, a Gofcsival. A dödöllére is emlékeztető tészta alapú étel a hagyományos zalai-somogyi konyha egyik legfontosabb eleme.

290 forintba kerül a két szelet krumplis gofri, rá tejfölhab, szárított paradicsom, ementáli és ráolvadó kecskesajt, pirított vöröshagyma és lilahagyma kerül. Kacsapörc feltéttel is lehet kérni.

Az Év Felfedezettje a hawaii életérzést árasztó Tiki Beach Bisztró lett Zamárdiban. Színes berendezésükkel már messziről kiszúrhatjátok. Minden korosztálynak tartogat meglepetéseket. Velős pirítósukkal neveztek a versenyre, de görögdinnyés gazpacho-juk is verhetetlen.
Ugyancsak a déli partról került a döntőbe a nem újhullámos büfé kategóriából a balatonmáriai Fröccsterasz és Strandgrill Erika, akik a lángost gondolták újra, és a Lángos Nuggets-szal neveztek. Egyre több büfé felismeri a fejlesztés szükségességét, így a kínálat érzékelhetően javuló tendenciát mutat.

Az északi partról egyedül a györöki strand kínálatát megújító Mango Beach Bistro fért be a mezőnybe. Ők az Omaha marheszegyes baguett-el neveztek, amely tulajdonképpen egy pastrami és könnyű strandétel egyben.

Aki teheti, mindenképpen kóstolja végig a kínálatot! A feledhető lángos-palacsinta-hekk helyett garantáltan maradandó élményekkel lesz gazdagabb.