Cseppet sem szokványos név egy fagyizónak, viszont annak, aki valami különlegesre vágyik, mindenképp érdemes betérnie a gyenesdiási fagylalt műhelybe.

A Nyugat-Balaton üdülőfalujában, a diási strand közelében található Bringatanya nem csak a kerékpárosok álma. Való igaz, ottlétünk alatt is rengeteg bringás tért be egy gombócra vagy frissítőre, mivel a fagyizó épp a bringakörút mellett lett kialakítva. Az előtte kígyózó sorról könnyen felismerhetitek.

A Made in Balaton csapata valamivel dél előtt ért oda, és meglepő módon csak pár percet kellett várni, hogy sorra kerüljünk. Annál tovább tartott a fagylalt kiválasztása. Beletelik egy kis időbe, amíg végig rágjuk magunkat az izgalmasabbnál izgalmasabb neveken és variációkon. Legszívesebben valamennyit végig kóstolná az ember, de ne legyünk telhetetlenek.

 

Végül öt gombócot választottunk. A Gyenesdiós, ahogy a nevében is benne rejlik, diós alapot kapott. Az Őrség zöld aranya pisztáciával kombinálták. Nem hagyhattuk ki a Málnás belga csokoládét sem, annyira figyelemfelkeltő színe volt, e mellé pedig egy hagyományos Csokoládét is választottunk. Természetesen a 2017-es Balaton Fagyija cím birtokosát is szemügyre vettük, azaz a Festeticsék Mandulás Csókját.

Az egyes kombinációkat remekül eltalálták, s ezáltal egy kimondottan harmonikus ízélményben lehetett részünk. Szinte teljesen belefeledkeztünk a kellemes környezetben. Egyetlen negatívumot emelnék ki, sajnos a fagyik nagyon gyorsan olvadtak, ami a kisgyermekeseknél esetleg problémát okozhat.

Az élmény mellett pedig az ár sem mellékes. A gombóc méretéhez viszonyítva az ára teljesen elfogadható (270 HUF), ami balatoni viszonylatban is jónak számít.

Ha Gyenesen jártok, a strandról jövet vagy menet, vagy csak bringázás közben térjetek be a Bringatanyára. Jó szívvel ajánljuk! Végre egy fagyizó, ahol még mindig főzött fagyit kapunk.

1 hozzászólás