Végre nálunk is megvalósult egy egészen környezetbarát elképzelés. Pesten, egy 13. kerületi boltban mindent saját tárolódobozodban vehetsz meg, nincs többé nejlonzacskó és csomagolás!

Szemét nélkül élni? Talán nem is olyan lehetetlen? Múlt héten egy teljesen csomagolásmentes bolt és kávézó nyitotta meg kapuit, hogy ezzel is hozzájáruljon a környezettudatos és környezetkímélő vásárláshoz.

A Ligetibolt a Kresz Géza utcában található. Nincsenek felesleges nejlonzacskók, műanyag dobozok, nejlonhálók! A kívánt terméket visszaváltható és újrahasznosítható üvegekben tudod megvásárolni. Semmi sincs előre kiporciózva, ezért mindenből annyit vehetsz, amennyire szükséged van, nem kell félni attól, hogy a fél zacskónyi megmaradt alapanyag megromlik, ha nem használod fel időben. Tehát, tulajdonképpen az élelmiszerrel is spórolhatsz.

Az üzletben kapható élelmiszerek többsége 40 kilométeres körzeten belülről származik, a tulajdonosnak, Sipos Melindának nemcsak az fontos, hogy miben visszük haza a terméket, hanem az is, hogy maga a termék is környezetbarát legyen. A termékeknél igyekszenek figyelembe venni, hogy adalékanyag- és tartósítószermentesek legyenek, sok köztük a biotermék is.

Hogy működik a vásárlás?

Megfogod az otthoni tárolóid, befőttesüvegeket és irány a bolt. Első körben a tárolóeszközeid kell lemérni, majd kezdődhet a vásárlás. A termékek kiválasztása után csupán a fizetés van hátra. A boltban széles a választék: zöldségek, gyümölcsök, tészták, aszalványok, pékárú, tejtermék, tea, kávé, vegyszermentes kozmetikum és tisztítószer mind megtalálható. Ha kedved tartja, még egy csésze kávét is elfogyaszthatsz, egy kis sütivel.

 

A bolt belopja magát az ember szívébe, és remélhetőleg a példa egyre inkább szaporodni fog országszerte.

 

A fotók a bolt Facebook oldaláról származnak, amely linkjét itt találjátok.