A balatoni szezonnyitó hétvégén településről településre színes programokkal várták a látogatókat. Az egyik legfrappánsabb rendezvényre a Made in Balaton csapata is ellátogatott.

Balatongyörökön nagy volt a sürgés-forgás a VII. Palacsintafesztivál miatt. A parkolóban tűt alig lehetett leejteni, de végül sikerült beküzdeni magunkat.

Délután 14.00-tól a palacsintasütő csapatok felsorakoztak, hogy bemutassák palacsintasütő tudományukat. A strand területén megrendezett verseny aláfestő zenéjét többek között a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvós Együttes és a Black and Proud gospel formáció biztosította.

A standok előtt hosszú sorban kígyóztak a palacsinta szerelmesei, hogy a hagyományos barackos, kakaós és túrós ízek mellett egyéb különlegességeket is kipróbáljanak. A bejáratnál szerzett kuponokat tudtuk palacsintára váltani. A nyolc stand közül nehéz volt választani, végül azt a csapatot szemeltük ki, akik előtt a leghosszabb sor kígyózott- ők már biztos tudnak valamit alapon. Valóban, a klasszikus ízek mellett igazi fantáziánkat felizgató variációk sorakoztak táblájukon. Három palacsinta mellett döntöttünk: a chillis-pezsgős-körtés igazi extrémitásnak tűnt, a második egy fanyar nyári josta lett, végül, a rend kedvéért egy hagyományos sárgabarackos palacsinta is került a tányérunkra. Ha értékelni kellene, a csapat kreativitása és jókedve miatt nálunk győzött, a palacsinták is azt nyújtották, amit kellett. A chillis variációban kicsit csalódtunk, mivel a chilli sajnos elnyomta a többi összetevőt, de összességében izgalmas élményt adott. Sajnos a szemünk többet kívánt, mint a gyomrunk, ezért a többi standot meghagytuk másnak, de az elégedett arckifejezésekből azt feltételeztük, hogy ők sem jártak rosszul.

A balatoni panoráma, a csodás időjárás és az emberekkel megtelt part pedig még pezsgőbbé tette a szombat délutánt.