Ha éhesen indulsz útnak, nagy az esélye, hogy előbb-utóbb betérsz valahová. Ezúttal a balatonlellei főút mellett botlottunk egy hamburgerezőbe. A Hamburger Ház nemrég nyílt, pontosabban egy központibb helyre települt át, a Rákóczi útra a Lidl mellé.

Az épület nem túl feltűnő. Könnyű elhajtani előtte. Reméltük, hogy a szolíd külső mögött szuper hamburgerek készülnek, hogy éhségünket csillapíthassuk.

Meglepett a széles választék. Normál, közepes és nagy burgerek közül választhattunk, de akadt saláta és gyros is. A sajtburgertől a lazacburgerig sok mindent kínálnak. Első ránézésre nehéz is volt dönteni.

Nagy örömömre gondoltak a vegetáriánusokra, így egy Deluxe Vega Burgerre esett a választásom fűszeres burgonyával. Ez jelen esetben egy közepes házi zsemlét, krumplis zöldséges rántott pogácsát, füstölt sajtot, jégsalátát, hagymát, uborkát, csalamádét és paradicsomot jelentett. Jól hangzik, nem igaz?

Azért a húspogácsát és a férfi étvágyat sem hagyhattuk ki a játékból. Így a másik hamburger egy Retro Dupla Húsos lett twister burgonyával. Itt két darab marhahúspogácsát kaptunk jégsalátával, hagymával, uborkával, csalamádéval és paradicsommal nagy zsemlébe csomagolva.

A kedves és gyors kiszolgálás után csodás látvány fogadott. A burgerek nagyon jól néztek ki, és kisebb problémát jelentett, hogy hogyan is lássunk neki elfogyasztásuknak, mivel a méretük valóban impozánsnak bizonyult. Azért megküzdöttünk vele, és eléggé belefeledkeztünk az élménybe. A vega pogácsa érdekes volt, bár a rántást mellőztem volna. A húspogácsák jól átsültek, a zöldségekkel klassz összhangot alkottak. Ennek ellenére mindketten a fűszerezést hiányoltuk. Bátrabban, merészebben is eljátszhatnának a pogácsák ízesítésével. Való igaz, hogy a túlfűszerezés sem kifizetődő. A krumpli inkább megszokott köretként jelent meg, nem volt kirívó. Részemről így utólag egyáltalán nem hiányoltam volna, a burger önmagában kiadós volt. Ár/érték arányban is elfogadható menüt kaptunk.

A fűszerezést leszámítva jó élményekkel és teli hassal távoztunk. Nagy valószínűséggel visszatérünk még!