A rózsaszín párduc és a rózsaszín köd után szabadon. Hódító útjára indul a rózsaszín csokoládé!

Így elsőre lehet, hogy nem tűnik nagy durranásnak, de ha azt mondjuk, hogy 80 éve nem dobtak új csokit a piacra, az már talán más fénybe helyezi ezt az új őrületet.

Kép forrása: barry-callebaut.com

A Barry Callebaut vezető kakaó és csokoládé gyártó a tej-, fehér-, és étcsoki után hozta létre a negyedik típusú csokit, ami rózsaszín. Találóan a Ruby nevet kapta karakteres vöröses árnyalata miatt. Színe mellett az íze is különleges, a piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet. A rózsaszín csoki az ún. rubin kakaóbabból készül, vagyis nem igényel sem gyümölcs, sem pedig aroma hozzáadását. Természetéből adódóan a rubin kakaóbab jegyei dominálnak ízvilágában, ezért nem keserű és nem is édes.

Utoljára az 1930-as években alkották meg a fehér csokoládét, amely ugyancsak nagy szenzációnak számított. A Ruby is hasonló sikerre számíthat, ugyanis világszerte szeretnék ismertté tenni.

Egészségünk szempontjából valószínűleg nem tud versenyezni a magas kakaótartalmú társaival, de egy kóstolót megér a kíváncsiság kedvéért, ha majd egyszer levehetjük a boltok polcairól.