Ha azt mondjuk, hogy PIROS ZSÍROS BÖDÖN? Ismerős? Kinek ne lenne otthon vagy a nagyszülőknél egy antik darab elfekvőben a kamrában? Nem is gondoltuk volna, hogy a jó öreg bödönnek milyen népszerűsége van, ha nem saját magunk tapasztaltuk volna meg: miközben végig vonultunk vele a vásáron, szinte lépten-nyomon megcsodálták és kommentelték az emberek. “Zsír is van benne? Mert úgy az igazi!” vagy “Huh, hol vettétek, nekem is kell ilyen!” 

A kis piros népszerűsége töretlen, amit az emberek hozzászólása mellett mi sem bizonyít jobban, minthogy egy egész fesztivált szentelnek a piros lábasoknak. Egészen pontosan Szigetmonostoron találjátok meg ezt a csodát, a PirosLábos Fesztivált. Igaz, nincs a szomszédban, de az igazi rajongók még odáig is elutaznak érte. Szeptember 29-én a település Fő utcája megtelik a legváltozatosabb piros bödönökkel, lábosokkal. A portákban megtapasztalhatjuk a vidéki élet hangulatát: lesznek mesterség bemutatók, gyermekprogramok, zenei koncertek, kézműves termék vásár, és végig kóstolhatjuk a helyi finomságokat is. 

Fotó: koncert.hu
Fotó köszönet: MuzikaDL
Fotóért köszönet: Pannónia Kincsei

Mindenkinek kötelező legalább egy Piroskával haza térnie! Ha pedig nincs kedvünk olyan messzire utazni érte, akkor kukkantsunk be a kamrába, hátha megcsillan a sötétben. 

íme a sajátunk 🙂