Siófokon, a Fő téren bújik meg a Millacsinta. Érdemes figyelni, hiszen nem számítunk mindenhol egy úgymond street food palacsintázóra. A Millacsinta ugyanis leginkább a Palacsinta to Go-képp írható le: kiválasztod a palacsintádat, és két perc múlva már fogyasztásra készen viheted is.

Az óriáspalacsintát előtted sütik, több töltelék közül választhatsz: édes és sós (pl. bolognai) ízek is megtalálhatók a kínálatban. A palacsintát ezután egy kis pohárba szeletelve tudod magaddal vinni, így séta közben is fogyasztható.

A Made in Balaton csapata ennél extrémebbet választott. A szemünk ugyanis megakadt a fagyis palacsintán. Igen, úgy kell elképzelni, mint a fagyis kürtőskalácsot. A Nutellával töltött palacsintát egy tölcsérbe helyezik, majd ennek közepébe vaníliás csavart fagyit nyomnak, és a tetejére még öntetet vagy gyümölcsöt is kaphatsz.

Érdekes a forró palacsinta és hideg fagylalt keveredése. A fagyi finom krémes, a Nutellás palacsinta pedig önmagában is megállja a helyét.

Az adag hatalmas, bőven jóllakhatsz vele, viszont igazi kalóriabomba, így fogyókúrázóknak nem ajánljuk, azoknak viszont, akik szeretnek újdonságokat kipróbálni, egyszer mindenképpen érdemes megállni náluk.

Fotók/borítókép forrása: Millacsinta facebook oldala

1 hozzászólás