A street food virágkorát éli. Szerencsére egyre több szuper hely nyílik, ahol változatos gyorsételeket kapni. Azért, hogy minél több helyre eljussanak a minőségi utcai ételek, idén is elindult az országjáró Street Food Konvoj.

Az országjáró Street Food Konvoj két éve indult útjára, és olyan sikeres lett, hogy a csapat szinte minden nyári hétvégéjét más városban tölti.

Április 27-én Egerben, az Egri Csillag Fesztiválon nyitották meg food truckjaikat. A Magyar Street Food Egyesület elnöke, Vad-Horváth Zoltán örömét fejezte ki, hogy rendezvényükkel motiválják és megihletik a helyi gyorséttermeket, ugyanis tapasztalataik szerint a vidéki embereknek is egyre nagyobb igényük van a különleges street food-ra.

A programot idán 8 helyen utcaművészek is színesítik. Májusban Budapesten, Szekszárdon, Siófokon és Nyíregyházán lehet velük találkozni, júniusban Zalaegerszegre, Kiskunhalasra, Sopronba, Győrbe és Tiszafüredre látogatnak. Júliusban Szombathelyen, Veszprémben és Pécsett állomásoznak, augusztusban pedig Debrecenbe érkeznek. Mindezek alapján lesz lehetőségünk elcsípni őket. A csapat Tatabányán zárja a nyarat, de előtte a fővárosban még egyszer összegyűlnek a Kincsem Parkban.

Fotók forrása: Street Art Show Hungary, Food Truck Show facebook oldala