A gyakorlott házi kedvenc tulajdonosok már tudják, hogy a nyári melegben nagyon fontos a kutyák, cicák és többi kis kedvencük biztonsága. A nagy meleg és párás levegő nem csak minket visel meg, de veszélyt jelenthet házi kedvenceink számára is.

 @flickr, Juhász Zoli
Fotó: kutyabarat.hu/ @flickr, Juhász Zoli

Pár tipp, amiket tarts szem előtt kis kedvenced érdekében!

Sose hagyjuk állatainkat az autóban nagy melegben, érdemesebb őket ilyenkor otthon hagyni, semmint mindenhová magunkkal cipelni. Biztosítsunk számukra mindig friss levegőt és hideg vizet, árnyékos helyet.

Biztosítsunk nekik árnyékos területet, hűvös helyiséget. Akár számukra is készíthetünk egészséges összetevőkből fagyasztott nyalókát vagy jégkockákkal is hűthetjük vizüket. ( de csak mértékkel!)

Egy kánikulás napon is lehet kedve kedvencünknek a játékhoz, rohangáláshoz, figyeljünk rá, hogy ilyenkor legyen ideje pihenni mielőtt beleugrana a hideg vízbe, vagy kiinná a gondosan lehűtött vizét.  Könnyen elkaphatnak a nagy melegben egy kis torokgyulladást.

Ne feledkezzünk meg a legyek, bolhák, kullancsok, szúnyogok elleni védelemről sem. Használjunk sprayket, kenőcsöket, cseppeket, nyakörveket megelőzés céljából, és gyakran ellenőrizzük testüket, nincs-e rajtuk csípés vagy élősködő.

Keszthely Kutyás Park /Fotó: Belovári András, hirbalaton.hu

Fontos, hogy a meleg napokon is figyeljünk a megfelelő tápanyagra, bár kisebb az étvágyuk, kora reggel és a késő esti órákban gondoskodjunk számukra elegendő tápanyagról.

Gondosan válasszuk meg séta idejüket, kora reggel és késő este szánjunk időt hosszú sétára, napközben a lehető legrövidebb időt töltsön a melegben.

Tegyünk meg mindent házi kedvenceinkért!

Borítókép forrása: KutyaSzeretet.hu