A Balaton körbetekerésének kettős visszhangja van. Egyrészt egy jó bulinak tekintik, hiszen a tekerés mellett jókat lehet közben beszélgeti, megállni egy hangulatos borozónál és meginni egy hűsítő fröccsöt. De lehet komolyabban is venni a bringázást, és célokat kitűzni, mennyi idő alatt, hány megállóval szeretnénk teljesíteni a távot. Akárhogy is, nem árt felkészülten nekiugrani. Az útvonalterv, szálláshely kiválasztása mellett ezekre figyeljünk még:

Megfelelő kerékpár
Hallottam már olyan esetről, hogy a körbetekeréshez a Balaton parton béreltek biciklit. Az érintettek életük legrosszabb döntéseként emlegetik ezt a tettüket. Ha egy arra alkalmatlan kerékpárt viszünk magunkkal, amit nehéz tekerni, vagy nem hosszú táv megtételére való, akkor előfordulhat, hogy nem lesz élvezetes a túránk.

Edzettség
Nem utolsó szempont, hogy mennyire vagyunk felkészülve fizikailag. Persze nem arról van szó, hogy mindennap spinning órára kell járnunk egész évben, de az biztos, ha valaki nem mozog semmit évközben, és hirtelen a bringán találja magát, számíthat meglepetésekre.

Ruházat
Kényelmes nadrág, jól szellőző cipő. Talán a két legalapvetőbb, ami nélkül nem érdemes elindulni. Ezeken kívül egy esőkabát sem árthat, ha esetleg ránk szakadna az ég menet közben. Könnyű, kis helyet foglal, megéri bepakolni.

Technikai felkészültség
Miután alaposan átnézettük a túra előtt a bringánkat egy arra alkalmas szakszervízben, jöhetnek az apróságok. A defektjavító szettet, sebtapaszt, naptejet, rovarcsípés elleni krémet se hagyjuk otthon.

Társaság
Egy összeszokott, megbízható csapattal jó hangulatban fog telni a túránk és még jobban összekovácsolódhat a társaság.