Egyre furább eszközök jelennek meg a piacon. Legutóbb a SUP-ról írtunk nektek, ezúttal bemutatjuk az elterjedő félben lévő Segway-t.

A Segway (ejtsd: szegvéj) egy önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású eszköz. Bekapcsolt állapotban az eszközt a kerekek közötti alvázba helyezett elektromos motorok tartják függőleges és egyensúlyi helyzetben. Az irányítást két beépített számítógép végzi.

A két elektromos motorral 20 km/h maximális sebességet tud produkálni.

Hogy is működik? A felhasználó saját testsúlyával, annak előre- illetve hátrahelyezésével, valamint a kormány jobbra és balra döntésével irányíthatja a Magyarországon járműnek nem minősülő eszközt. Ezért a Segway-t használhatjuk járdán, sétálóutcában, parkok sétaútjain vagy magánterületen, de kerékpárúton vagy közúton csak ezek hiányában.

 

Az utóbbi időben egyre több városban jelennek meg az idegenvezetett Segway-es városnéző túrák a turisták számára. Így, aki ódzkodik a sétától ezzel a módszerrel kímélheti magát.

Roppant egyszerű kezelése révén a sikerélmény hamar megérkezik, a mosoly végig kísér túráinkon, és még azt követően is megmarad. Új dimenzióba helyezi a városnézést.