Bizony a SUP-pot se nem eszik, se nem fürödhetünk vele, kivéve, ha belepottyanunk a vízbe. A balatoni szezon lassan beindul, a bátrabbak már a hétvégén a vízben úszkáltak. Így talán itt az ideje, hogy írjunk pár sort az utóbbi idő egyik új vízi őrületéről, a SUP-ról. 

Ha nem vagy elég bátor vagy ügyes a szörfözéshez, a SUP (Stand Up Paddle), azaz állószörf lehet a neked való eszköz. Bárki kipróbálhatja, nemre, korra való tekintet nélkül. Használata nem igényel előképzettséget, néhány perc alatt megtanulhatod a használatát. Mindehhez csupán egy nagyméretű speciális szörfdeszkára, evezőre, és egy csipet egyensúlyérzékre lesz szükséged. Ezzel minden adott egy jó kis SUP-oláshoz. A legnehezebb része a deszkán való felállás, de néhány próbálkozást követően ez is sikerülni szokott. Aki mégsem érez hozzá bátorságot, ülve vagy térdelve is megpróbálhatja.

A SUP-ot rengeteg dologra használhatjátok. Van, aki vízi túrákon vesz részt vele, hiszen a lassú csordogálás közben felfedezhetitek a körülöttetek feltáruló természetet, a vad-, és élővilágot.

Testedzési lehetőségnek sem mellékes: kardio edzésen át a jógáig sok mindent kipróbáltak már rajta.

                

Hazánkban szinte bármely vízfelületen űzhető ez a sport, kivéve talán a Dunát, pontosabban annak fővárosi szakaszát, ahová csak engedéllyel lehet bejutni.

Ma már könnyen szállítható, felfújható kivitelezésben is kapható, amely ugyancsak hozzájárult a sport hirtelen elterjedéséhez. Az egész család számára remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Szóval, ha kedvet kaptál hozzá, keresd fel a hozzád legközelebbi strandot! Állítólag aki egyszer kipróbálja, más szemmel néz a világra.

 

 

1 hozzászólás